Leta i den här bloggen

lördag 23 februari 2013

Pocketblöjor




Eftersom jag inte vet om vi kommer att föredra formsydda tygblöjor med blöjbyxor över eller pocketblöjor till bebisen så syr jag några (läs många) av varje. Det här är troligtvis de sista blöjorna jag syr innan bebisen har kommit ut (om jag nu kan hålla mig tills dess :) ). Jag har lovat mig själv att inte sy fler eftersom jag först vill se vilken typ vi gillar mest, hur många blöjor som faktiskt går åt per dygn och om bebisen tål alla tyger som jag använt innerst mot rumpan (alla bebisar tål inte fleece och fuskmocka). Sedan när jag har fått kläm på allt detta kan jag i så fall sy fler blöjor av just den modellen. Nu ska jag bara köpa och sticka några fler ullbyxor, sedan måste jag försöka inse att min tygblöjesamling är komplett.

 
Darling Diapers Unlimited strl. S till vänster och La Di Da strl. M till höger (ser ut att motsvara varandra).



Strl. M.



Strl. L.


En jämförelse av de olika storlekarna.



Jag är extremt dålig på att sy inlägg till mina blöjor, det är ju inte alls lika kul att sy. Men för att blöjorna ska fungera så krävs ju inlägg. Dessa är sydda i dubbla lager av Strömmings tjocka bambufleece. De kan vikas 3 eller 4 gånger innan de stoppas i blöjorna, vilket ger en högabsorberande blöja. De mindre inläggen passar perfekt till S-blöjorna och de större till blöjorna i stl. M och L.

Mönster:
 
Darling Diapers Unlimited i sidoknäppt variant och La Di Da (som endast finns i frontknäppt variant).
 
Material:
 
PUL-tyg från olika inköpsställen, bl.a. Myllymuksut, Shuna76, Strömming och Emiliten. Minkypul-tygerna och två andra PUL-tyger har jag fått av min vän A i utbyte mot en beställning.
 
Blöjorna i strl. L har bambuhampafleece köpt i andra hand av Emiliten som mellanlager. Tipset att ha bambutrikå som mellanlager i pocketblöja har jag fått av Strömming som har det i sina blöjor för att undvika läckage.
 
Som innerlager i blöjorna har jag använt coolmax, fuskmocka, microfleece eller bambuvelour.
 
KAM-knappar från Assunta store och lastin från Emiliten.


Ha en trevlig helg!
 

fredag 22 februari 2013

Laddat för dregel

Jag syr inte endast tygblöjor just nu, även om man kanske kan tro det :)
Jag har hört att bebisar både kan dregla och kräkas en hel del. Som alltid så vill jag vara förberedd och har därför jag sytt upp några dregglisar som kan skona bebisens bodys. En dregglis är ju dessutom supersöt att använda som scarf även om man inte har en liten kräkis.


 
Posted by Picasa
Mönster:
 
JNY
 
Material:
 
Brun bambubomulltrikå med igelkottar och gulrandig bambustretchfrotté från Myllymuksut.
Ljusgrön bambuvelour från Strömming.
Blå, röd och grå bomullsvelour, grönrandig och gul-vitrandig stretchfrotté samt svart-vitrandig jersey från Stoff & Stil.
Blå-vitrandig jersey från Ohlssons.
Baksida i microfleece i olika färger från Stoff & Stil.
KAM-knappar från Assunta.

tisdag 19 februari 2013

Blöjparad :)


De senaste dagarna har jag sytt formsydda blöjor i varierande storlekar. Om ni undrar varför jag syr i strl. M och L redan nu så beror det på att jag inte vill behöva paniksy alltför många blöjor när jag upptäcker att bebisen håller på att växa ur en storlek. Då är det skönt att kunna ha några blöjor färdiga i nästa storlek som man kan byta till. Jag har också haft en inventering av tygblöjorna här hemma och inser att vi redan nu hunnit få en enorm samling, haha. Vi kommer nog klara oss rätt länge på de blöjor vi har, kanske t.o.m. hela blöjperioden. Det enda som vi saknar är några fler pocketblöjor i pul och blöjbyxor.
 


Fattycakes i strl. NB till strl. L.
Posted by Picasa
Alla blöjor har pocketöppning för att man ska kunna fylla dem med önskad mängd inlägg.

Överst till vänster: Av Syserine blev jag tipsad om att sy några Fattycakes i strl. NB eftersom La Di Da i strl. NB är så yttepyttiga att de endast passar under en väldigt kort tid. Jag har också sytt några La Di Da strl. S eftersom jag tycker att de ser ut att motsvara Fattycake NB i storlek.
 
Överst till höger: La Di Da strl. NB. Har sytt ett helt gäng av dessa i samma tygkombinationer (helt i bambu). De gulrandiga är sydda i bambustretchfrotté och de bruna i bambubomulltrikå som yttertyg. Mellanlager i bambuhampacollege och insida i vit bambuvelour. Alla tyger kommer från Myllymuksut förutom bambuvelouren som är från Strömming. Dessa är supermjuka och kommer nog uppskattas av en liten nyfödd bebisrumpa :)
 
Rad två: Allihopa är Fattycakes i strl. S. Den till höger är sydd i en handduk som reades ut på ICA.
 
Rad tre: Fattycakes och Emiliten strl. M till vänster och i strl. L till höger.
 
Längst ned: Jenny med Emiliten har nu utförsäljning av sina blöjtyger och annat tygblöjematerial. Givetvis kunde jag inte hålla mig utan slog till med en beställning. Som bonus till mitt köp fick jag ett "Sy-själv-kit" till denna söta Emilitenblöja i strl. S. Tusen tack Jenny!
Till höger några boosters som jag ska använda till de formsydda tygblöjorna. De är sydda efter Emilitens mönster till booster i strl. S.
 
Material: Design- eller retroflanell, bambu- eller bomullsinterlock, bambu- eller bomullsvelour, samt stretchfrotté från olika inköpsställen som yttertyg. Bambufleece från Strömming som mellanlager. Microfleece, coolmax eller bambuvelour mot rumpan. KAM-knappar. Resår.



Ullbyxor. Alla är stickade i strl. NB (på stickor nr. 3) enligt beskrivning från Minimundus, men i två olika modeller. De naturvita är stickade i obehandlat ullgarn (som har lanolinfettet kvar) från Madame Lutuss som kan köpas via Minimundus. De färgglada i tvåtrådigt ullgarn från Kampes (det återstår att se om det blir för stickigt för bebis).



En blöjbyxa i grå polarfleece från Stoff & Stil. Jag vet inte hur bra fleece fungerar som fuktspärr, men jag tänker i alla fall prova. Sydd i ett gratismönster som heter "Katrinas quick sew soaker pattern" och finns i strl. NB-XXXL. Det kan du hitta här. Byxan kan även varieras och sys i ullinterlock eller pul. Grenen är förstärkt med ett extra fleecelager.



 Lyxtvättlappar (ca. 20 x 20 cm) i design- och retroflanell från Etsy och Emiliten. Baksida i vit flanell från Stoff & Stil.

lördag 16 februari 2013

Body med spets

 
 
Ännu en body i strl. 50 har fått skåda dagens ljus. Hos BRALLAN har jag sett denna klänning med spetskant och ville själv prova att sy det. Nöjd blev jag, jag tycker att spetsen piffade upp ränderna i bodyn.
 
Mönster:
Ottobre 1/2012, med snabbsprund istället för farfarsknäppning.
 
Material:
Blå/vitrandig jersey från Ohlssons.
Koboltblå mudd och vit spets från Stoff & Stil.
KAM-knappar 
 
Posted by Picasa

Jag har också sytt 4 st mössor. Jag tycker egentligen att det är ganska tråkigt att sy mössor, varför vet jag inte och de tar ju inte många minuter att sy. Dessutom behövs det mössor nu när det är så kallt ute att man annars fryser öronen av sig. De till vänster är till mig själv och maken och de till höger är en beställning från min mamma och hennes särbo.

Mönster:
JNY i strl. M och L.

Material:
Samma jersey som ovan, samt svart/vitrandig jersey från Stoff & Stil.
Mössorna är fodrade med strömmings tunna variant av bambufleece.

onsdag 13 februari 2013

Skötprylar

Då var det dags igen! Denna gången har jag sytt lite prylar som kan vara bra att ha med sig när man är ute på språng med bebisen.


Ett skötbordsunderlägg (storleken är 50 x 75 cm) som antingen går att vika eller rulla ihop och sedan stoppa ned i skötväskan. Eftersom den är vadderad blir den mjuk och skön för bebis att ligga på vid blöjbyte. Extra bra är att den även kan tvättas i tvättmaskinen vid behov.

 
En skötväska som jag är grymt nöjd med :)
Sidofacken kan knäppas igen med KAM-knappar som på bilden om de inte används. 
 
Posted by Picasa

Om man inte vill ha med sig en stor skötväska eller om den är fylld med annat kan man stoppa ned sina blöjor i detta blöjfodral och hänga det på vagnen. I den får det plats 3-4 st tygblöjor med inlägg. Jag har även sytt fast en ficka i fodret där ett paket våtservetter får plats.

Mönster:
Egna.
Mönstret till skötväskan har jag ritat utifrån bilder på en skötväska av märket "Skip Hop Duo Deluxe". Sedan har jag lagt till fack och fickor som jag själv vill ha och tycker är praktiskt på en väska. Jag har också inspirerats av Mamma på vift. Jag är så imponerad av hennes supersnygga skötväskor. Inspirationen till blöjfodralet har jag fått genom att se fina blöjfodral som andra sybloggare gjort, bl.a. Pyssellycka och Syserine. Tack för all inspiration!

Material:
- Till skötbordsunderlägg: Laminerat bomullstyg från Karin Ottilia. Plastad frotté, plattvadd, samt röd och svart snedslå från Stoff & Stil.

- Till skötväska: Bomullstyg designat av Amy Butler från Karin Ottilia. Marinblå markisväv och snedslå från Stoff & Stil. Fodret (som inte syns på bild) är sytt i ett enfärgat turkost bomullstyg. Nylonband, D-ringar, karbinhakar, spänne och dragkedjor från samma ställe. KAM-knappar från Assunta store.

- Till blöjfodral: Brun babymanchester och kardborrband från Stoff & Stil. Bomullstyg i retrostil från min mormor. KAM-knappar.

måndag 11 februari 2013

Bebiskläder


Just nu är jag inne i en väldigt inspirerande syfas då jag hinner sy väldigt mycket och det är superkul. Tyvärr så hinner jag knappt blogga om hälften av det jag syr, men här kommer en bildbomb på några av de bebiskläder som jag sytt till den kommande bebisen.



Till små bebisar som växer snabbt tycker jag att det verkar praktiskt med en sovpåse som kan användas över flera storlekar istället för att använda pyjamas/heldress. Denna sovpåse ska förhoppningsvis kunna användas från strl. 56 till strl. 68. Sydde en dragsko nederst som underlättar blöjbyte nattetid. Mönstret är ursprungligen till en raglanbody i strl. 56 från Ottobre 6/2012 som jag förlängt rejält (den är totalt 75 cm lång). Inspirationen till knäppning i raglanskärningen har jag fått av bl.a. BRALLAN och Krimskrams. Sovpåsen är sydd i bondgårdsjersey och mudd från Stoff & Stil.
 
Posted by Picasa

Två bodysar med antingen fuskomlott eller med farfarsknäppning i strl. 50. Mönstren till båda finns i Ottobre 1/2012. Bambujerseyn med stadstryck är från Strömming och jerseytyget med kossor, samt mudden är från Stoff och Stil.




Tre små trikåbyxor i strl. 50. Mönster från samma tidining som ovan. Mudden, samt den blå och röda velouren är från Stoff & Stil. Blå/vitranding jersey från Ohlssons.



Leggings i molnjersey från Ohlssons i strl. 56. Mönstret är Meedom form 0.

onsdag 6 februari 2013

Bebisset

 
Ett par i vår vänskapskrets har nyligen fått en lillebror. Jag vill så gärna ge dem en liten present och har därför sytt ett matchande set till den lille godingen i strl 56. När jag ändå var igång så passade jag även på att sy en mössa åt storebror. Åh, vad jag gillar dessa tyger. Nu återstår att se om familjen gillar dem lika mycket som jag. Nu ska jag åka iväg och hälsa på nykomlingen, samt snusa lite på honom (och mysigt ska det bli). :)


Mönster:
Baggybyxan är från Ottobre nr. 4/2012 och bodyn med raglanärm från Ottobre nr. 6/2012.
Mönstret till dregglisen och mössan kommer från JNY.
 
Tyger och annat material:
Jersey med rävar till bodyn och jersey med lejon till mössan. Båda från Strömming. För att mössan ska hålla värmen bättre nu i vinterkylan så har jag fodrat den med Strömmings tunnare variant av bambufleece. 
Brun babymanchester och snedslå från stoff & stil till byxan. Den gröna muddväven är även den från samma ställe.
Grönrandig stretchfrotté från stoff & stil till dregglis och knälappar. På baksidan av dregglisen är det brun microfleece som också den är från samma ställe. 
Gröna KAM-knappar från Assunta. Behöver jag nämna att jag är galet förtjust i dessa knappar. Man kan använda dem till det mesta och det gillar jag.
Posted by Picasa

tisdag 5 februari 2013

Bindor i storpack

 
Posted by Picasa

De här små härligheterna har i dagarna fått resa iväg till fina A. :)

Mönstret till både bindorna och pul-påsarna har jag ritat själv.
Det får plats ca. 3st ihopvikta tygbindor i varje påse, så de är i perfekt storlek att få plats med i väskan.