Leta i den här bloggen

fredag 29 mars 2013

Brallor

Här kommer några fler muddbyxor.


Strl. 62 

Strl. 56. Ignorera mönsterpassningen på den rödrandiga byxan. Jag orkade inte bry mig om att mönsterpassa alls, utan klippte bara i tyget och sydde ihop.

Mönster:
 
Ottobre 4/2011 som jag förminskat ned två storlekar.
 
Material:
 
Velour, stretchfrotté och mudd från Stoff & Stil.


En bebismössa som är sydd efter ett gratismönster från Ottobre. Tyvärr tror jag att knytbanden blev lite för korta. Mudd från Stoff & Stil och bambuinterlock från Strömming.

tisdag 26 mars 2013

Muddbyxor

Jag har fyllt på bebisgarderoben med några nysydda brallor :)



Baggybyxor i marinblå bomullschambrey, randig jersey och röd mudd från Stoff & Stil. Mönstret är Ottobre 4/2012 och är märkt strl. 56, jag tror snarare att det motsvarar strl. 62. Jag lade till fickor på framsidan, det finns inte med på mönstret.
 
 
Muddbyxor i svart sweatshirttyg och mudd från Stoff och Stil. Mönstret är Ottobre 4/2011 som jag har förminskat till strl. 56.
 


De pistachgröna byxorna är sydda efter ett mönster från Minikrea, motsvarar nog strl. 62/68. De bruna byxorna är sydda efter Ottobre 4/2011 strl. 68. Velour och mudd från Stoff & Stil.

Som vanligt när jag syr så kan jag inte nöja mig med att endast sy ett plagg i taget utan måste sy ett helt gäng, varför är det så? Ja, det är tur att jag inte hinner tröttna när jag har kommit halvvägs för jag har fler byxor utklippta :)
 

onsdag 20 mars 2013

Mediumblöjs

 
Ja, nu är även blöjorna i strl. M färdiga. Här kommer de utlovade bilderna!
Det finns inte så mycket mer att säga om dem, mönstret är även denna gång DDU. Tyger och material är samma som i tidigare blogginlägg.
 
 

måndag 18 mars 2013

Att hålla sina löften


Jag lovade mig själv att inte sy fler tygblöjor innan bebisen tittat ut, men tror ni jag kunde hålla det löftet? Svaret är såklart NEJ, haha. Anledningen till det är att jag nyligen fick hem några nya PUL-tyger från Shuna76 och hur mycket jag än försökte så kunde jag inte motså frestelsen att sätta saxen i dem :)
 
Med inspiration från Tihi sydde jag en LDD med justerbar resår i benöppningarna. Det innebär att blöjan borde kunna användas både som strl. M och strl. L. Jag provade också att för första gången sy en blöja med besparing, jag tycker att det blir fint på blöjor som är frontknäppta. Jag har också sytt en kantstickning för ovanlighetens skull.
______________________________________________________
Mönster:

DDU strl. S
LDD strl. L

Material:

PUL-tyg och fuskmocka från Shuna76 (det vita pul-tyget har jag köpt i andra hand av Emiliten). Coolmax och gul fuskmocka från Myllymuksut.
KAM-knappar från Assunta.
På dessa blöjor använde jag endast vanlig resår från Åhlens (brukar oftast använda lastin)
_______________________________________________________
 
Förutom ett stort antal formsydda tygblöjor i strl. NB-L och några pocketblöjor samt AIO av olika köpemärken har jag nu 20 st hemsydda pocketblöjor i storlek S-L. Vi borde därför klara oss långa vägar på alla blöjor utan att behöva tvätta varje dag :) 


DDU strl. S

LDD twosize

Jag har även ett antal pocketblöjor utklippta i DDU strl. M som väntar på att bli färdigsydda. Dem får ni se en annan dag.

Utlottning hos Retrostuff

Jag är med i utlottningen hos Retrostuff som pågår mellan 16/3-27/3.
Nu hoppas jag på lite tur! :)

onsdag 6 mars 2013

Barnvagnsmobil

För några veckor sedan beställde jag hem tjock resårsnodd från Bibbi som jag planerade att göra en barnvagnsmobil av. Därefter tog det stopp. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle sy eller virka små filurer. Inte heller kunde jag bestämma mig för vilken typ av filurer jag ville göra. När jag googlade runt hittade jag tillslut ett mönster hos Virkverket som jag fastnade för och här är resultet. Jag gjorde om älgen i mönstret till en gris eftersom jag tyckte att det passade bättre till det rosa garnet.

Vi har inte införskaffat någon barnvagn ännu så ni får nöja er med att se en bild där mobilen inte är upphängd.

 
 
Mönster:
 
Virkverket
 
Material:
 
Blandade restgarner som jag hade på lager hemma. Alla garner förutom det rosa och turkosa är Drops Muskat (100 % bomull). Det turkosa är tvåtrådig Kampes (100 % ullgarn) och det rosa är Hjertegarn bamboo (70 % bambu & 30 % bomull). Jag har använt virknål nr. 3. 3 mm rundresår från Bibbi.