Leta i den här bloggen

onsdag 20 mars 2013

Mediumblöjs

 
Ja, nu är även blöjorna i strl. M färdiga. Här kommer de utlovade bilderna!
Det finns inte så mycket mer att säga om dem, mönstret är även denna gång DDU. Tyger och material är samma som i tidigare blogginlägg.
 
 

6 kommentarer:

  1. Superfina. Bebisen kommer vara välklädd under. Visst är det kul att sy blöjor och visst är det svårt att hålla löften till sig själv.

    SvaraRadera
  2. A men alltså! Varför hittade jag inte din blogg när jag var i färd med att sy tygisar! Jag hade lovat mig själv att min lilla tjej skulle ha enbart tygisar. Nu är hon snart 10 månader och jag har fortfarande bara sytt 3 st.. Å inte använder jag dom heller..

    Men dina blöjor är riktigt ögongodis! Kikade igenom hela första sidan i bloggen och jag är IMPAD! Du är så duktig!

    SvaraRadera
  3. Hej! Tycker dina blöjor är super fina! Jag vill också sy mina egna blöjor till lillen som kommer men vet inte vad för tyg jag ska använda och vart man kan få tag på mönster till dom! Lite hjälp? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för komplimangen! Åh, vad roligt att du funderar på att sy själv! Det är inte alls så svårt som man kan tro och det blir lätt beroendeframkallande, tro mig! haha ;) Som svar på din fråga: vilket tyg du ska använda beror lite på om du ska sy formsydda blöjor eller pocketblöjor. Till formsydda blöjor kan du använda t.ex. flanell, bambujersey, frotté från gamla handdukar eller velour. Men de är inte vattentäta utan behöver en ytterbyxa i ull eller PUL. Pocketblöjor har PUL ytterst som är ett vattentätt tyg som andas. Jag köper mina PUL-tyger av Strömming, Myllymuksut eller Wanoo/Shuna76 (länkar till dem kan du hitta till vänster). Som tyg mot rumpan använder jag fuskmocka (säljs av Wanoo), bambuvelour (Strömming), microfleece (säljs av Myllymuksut eller Stoff & Stil) eller coolmax (Myllymuksut). Alla innertyger som jag nämnt utom bambuvelouren har stay-dry funktion, alltså att de håller torrt mot rumpan när barnet kissat. Bambuvelouren är bra att använda till barn som lätt får blöjeksem/röd rumpa. Plastknappar (KAM-knappar) kan du hitta på Assunta store och till dem behövs en KAM-tång eller press som du hittar på samma ställe. Du kan även använda kardborre, men den måste i så fall vara av hög kvalitét. Bra kardborre kan du hitta hos Myllymuksut (deras kardborre är anpassad för att användas till tygblöjor). Om du också vill sy egna inlägg kan du köpa tjock bambufleece av Strömming och sy inläggen i två lager av den. Länkar till olika mönster kan jag lägga upp i vänsterspalten. Hoppas att detta kan hjälpa dig. Tveka inte att höra av dig på nytt om du har fler frågor. Du får gärna maila mig på gelememos@gmail.com i så fall.

      Mvh Emeli

      Radera